Jentekeeper

Postet av Charlottenlund Sportsklubb den 13. Jun 2024

Jentekeeper – fokusøkt med stjernetrener på Charlottenlund idrettspark


Lørdag 8. juni hadde Charlottenlund sportsklubb invitert naboklubbene til fokusøkt for jentekeepere født i 2011 og 2012. Totalt 26 jenter og 8 trenere fra klubbene Hommelvik, Malvik, Ranheim, Strindheim og Charlottenlund valgte å stå opp litt ekstra tidlig denne helgen for å bli en bedre keeper.

Like vilkår

- Jentene fortjener like vilkår som gutta, sier en av arrangørene, og trener for CSK J2012, Aslak Vardenær. – Dessverre er det slik at selv om jentene i utgangspunktet får like mye organisert treningstid som guttene rundt om, er de også helt avhengig av løkkefotballen og egentreningen for å kunne utvikle seg. Da jentene ikke nødvendigvis blir tatt imot med åpne armer på løkka og på friminuttfotballen i skolegården, er vi nødt til å tilby de et ekstra tilbud utover de faste treningene for at de skal få like gode muligheter til utvikling. 


Stjernetrener 

Til daglig trener hun de beste keeperne i landet som keepertrener for RBK-kvinner A-lag og akademi, men denne dagen ledet Vilde Aasbø Møllevik økten med de ivrige jentene.  Økten begynte med et foredrag om keepertrening og hvordan de gjør det i Rosenborg. Det ga et godt innblikk i hva som er viktige faktorer for å lykkes i keeperrollen. Både spillere og trenere langt fremme på stolen når Aasbø Møllevik hadde ordet.

Etter hvert forflyttet spillere og trenere seg utendørs for selve økten. Med rullering på 5 stasjoner, ble jentene drillet i fallteknikk, grep, og reaksjon under Vildes Aasbø Mølleviks kyndige veiledning. De oppmøtte trenerne fikk ansvaret for hver sin stasjon og dro hjem med et godt påfyll i øvelsesbanken, slik at det er enda bedre rustet for å drive videre keepertrening i sine respektive klubber.

Gjennom økten var det tydelig å se at med riktig veiledning og nok repetisjoner, så stiger selvtillit og mestringsfølelse. En av trenerne mente at de nå kanskje ikke lenger trengte å lokke med is for at de skulle få noen til å stå neste kamp. Når Aasbø Møllevik en etter en spurte spillerne etter økta hva de var mest fornøyd med, var det nesten uten unntak «-at æ torsa å slæng mæ»


Celebert besøk

Etter økten ble spillere og trenere samlet til felles lunsj og da dukket også styreleder i RBK, Cecilie Gotaas Johnsen opp på Charlottenlund idrettspark. Hun ga arrangementet stor honnør og deltok aktivt i gode diskusjoner med klubbtrenerne om muligheten for å utvikle arbeidet med jentefotballen i breddeklubbene. -Om vi blir forespurt, og har anledning, gjør vi det vi kan for støtte opp om initiativ som dette. Vi heier på frivilligheten, og spesielt for jentefotballen. I dag spiller vi kampen for like muligheter-kamp mot Kolbotn. Like muligheter i idretten en viktig verdi for oss og vi jobber hardt for å gjøre hverdagen bedre for alle norske fotballjenter.


Støtte fra klubben 

– Da forespørselen fra J2012 kom, var det enkelt for oss å si ja med en gang, sier styremedlem i CSK og leder for fotballavdelingen, Inger Margrethe Moa. –Det viktige for oss var at arrangementet skulle være åpent for alle som hadde lyst, og at det skulle være gratis. Å stille med bane, lokaler og lunsj er et lite bidrag når du ser hvor mye fotballglede vi får i belønning her i dag, fortsetter Moa. – At Rosenborg med Vilde Aasbø Møllevik i spissen tar seg tid til å stille på arrangementet setter vi veldig stor pris på. Det er med på å understøtte den gode jobben som gjøres her i klubben på jentefotballsiden.


Veien videre 

Om innsatsen var god blant jentene, ble ikke engasjementet noe dårligere mellom trenerne fra de deltakende klubbene over lunsjbordet. Med stor iver ble alle enige om at samarbeid til fordel for jentefotballen gjerne må gjøre på tvers av klubbene. Vardenær fra arrangørklubbene la frem forslag til rullering gjennom året: - Vi har alt å tjene på å samarbeide, jentefotballen har utfordringer som er for store til at vi skal løse dem hver for oss. Men sammen kan vi gjøre mye mer, mye raskere. Det er gledelig at alle de klubbene som deltok i dag har sagt ja til å gjennomføre hver sin økt. 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.