God sommer!

Postet av Charlottenlund Sportsklubb den 28. Jun 2024

SOMMER, VERDIER OG TRENERE

Da er en vinter- og vårsesong i ferd med å avsluttes og litt fotballferie venter for spillere, for trenere og for foresatte. Veldig mange CSK-ere har vært i aksjon på Skandia Cup denne uken, og det er utrolig flott å se veldig mange gode representanter for klubben skille seg ut på Ladesletta. Lykke til med de siste kampene i sluttspillet til de som enda henger med!

I seriespillet er vi derimot bare halvveis, og en kort og intens høstsesong venter rett over ferien. Flere CSK-lag kjemper om viktige plasser i divisjonssystemet. For mange lag venter enda tøffere motstand til høsten, etter gode prestasjoner i vår. For å holde formen ved like, samt å forebygge skader, er det viktig at trenere sørger for at det finnes et opplegg for trening og egentrening gjennom sommeren, og at foresatte hjelper spillerne til å gjennomføre vedlikeholdstreningen.

For noen byr sommeren også på reisecuper, noe som kan og bør bli et av alle spilleres beste sommer- og fotballminne. I den forbindelse kommer en påminnelse om klubbens verdier, som er sentrale da, som ellers:

TRYGGHET

Trygghet er et fundament for at vi alle kan yte vårt beste. Trygghet om at man har en god venn, trygghet om at det er lov å feile på banen, trygghet på lagledere og foresatte, og trygghet til å være seg selv før og etter kamp. Spesielt på en lang reisecup, hvor man skal være i en fotballsosial boble flere dager i strekk, er det viktig at alle kan ferdes med en trygghet om at man er blant venner. Noen spillere er trygg nok til å vise sin utrygghet, mens andre holder den godt skjult. Det er viktig at vi hjelper hverandre å se, og tørre si fra en gang for mye.

MESTRING

Mestring vil si å få til nye ting, men kanskje også å klare det man allerede har kunnet. Noen har allerede mestret mye av det andre ikke har prøvd å få til ennå. For noen er det mestring å bli med på cup, for andre er det mestring å vinne hver eneste kamp på banen. Det er et enormt sprik i ambisjoner i breddefotballen, og ikke lett å finne en felles vei som passer alle. Vi må tolerere at vi er forskjellige, og finne en balanse som gjør at alle trives og opplever en passe dose utfordring og mestring. Om vi ikke opplevde mestring i går, så må vi bygge opp troen og vise at det går an å oppleve mestring i morgen. Det er mestring også det å tåle skuffelsen av å bomme på en viktig straffe.

RESPEKT

Respekt er kanskje et tvetydig ord, men i denne sammenhengen handler det om å VISE respekt overfor alle andre på vår vei. Overfor spillere og trenere på eget lag, overfor andre lag og spillere, overfor arrangører, dommere, kiosk-ansatte, renholdere, skolene og skolens utstyr. Fotballen er egentlig en enorm dugnad som krever alt den har av spillere, trenere og foresatte, og bare sammen skaper vi en arena for nettopp trygghet og mestring. Når vi er på tur, representerer vi alle sammen CSK, både trenere, spillere og foresatte. Et godt rykte om CSK kommer bare ved at alle viser respektfull oppførsel, mens et dårlig rykte kan vi få av én eneste respektløs oppførsel. Så vær gode, respektfulle ambassadører for CSK. Vi er alle i samme ærend, også sammen med de vi konkurrerer med.

TRENERE

Vi har omtrent 150 fotballtrenere i CSK fotball. Om vi antar at disse i snitt har vært på to treninger hver uke og litt planlegging/møter i tillegg, så har hver enkelt trener lagt ned nesten et helt månedsverk på CSK Idrettspark så langt i 2024. Og noen av disse bidrar sågar på to og tre lag også. Respekt! Om vi skulle lønnet trenerne med en gjennomsnittlig norsk timeslønn, hadde det kostet CSK fotball 15 millioner kroner i året, og da ville treningsavgiften økt med ca. 20 000 kr. pr. spiller. Så en stor takk til alle trenere som bidrar med sin frivillighet.

Og trolig trives trenerne på feltet, selv en kald og frossen vinterdag. Og kanskje er det de ønsker seg mest, bare enda bedre støtte til å gjøre en god trenerjobb. Så bidra gjerne uten videre oppfordring. Støtt opp rundt lagene med organisering, innkjøp, kjøring mv., slik at trenerne får bedre tid til å legge til rette for trygghet og mestring.

Ha en riktig god fotballsommer, og husk at ballen alltid får plass i bagasjen!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.